Actueel, Exposities, Foto

Siedlungbau Köln

Afgelopen woensdag 29 september 2009 is in zijn geboortestad Keulen een nieuwe tentoonstelling geopend met foto’s van Werner Mantz en Hugo Schmölz. De tentoonstelling toont foto’s van de Keulse wijk Bickenhof uit de periode tussen 1925 en 1930. In deze wijk zijn toendertijd huizen gebouwd in opdracht van de nog steeds bestaande woningbouwvereniging GAG Immobilien. In opdracht van GAG fotografeerde Werner Mantz  de nieuw gebouwde huizen. GAG heeft het bestaan van de foto’s van Werner Mantz pas vorig jaar ontdekt. Sindsdien is men vele oude dozen uit de opslag na gaan pluizen en zijn de gevonden foto’s vervolgens gedigitaliseerd en nu tentoongesteld in de St. Dreikönigenkirche aan de Weiβdornweg 91.

Bickendorf 2 fotos

Bickendorf tentoonstelling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bijzondere van de tentoonstelling is dat deze plaatsvindt in dezelfde wijk waarin de foto’s ook genomen zijn. Een groot aantal huizen dat in de jaren 20 gebouwd is, wordt opgeknapt en gerenoveerd in zoveel mogelijk originele staat. Om een goed beeld te krijgen van die originele staat, gebruikt men naast oude bouwtekeningen tegenwoordig ook foto’s van Werner Mantz om te achterhalen hoe deze huizen oorspronkelijk gebouwd waren.

De tentoonstelling bestaat uit een selectie van enkele tientallen foto’s. Nog meer foto’s zijn te zien op de volgende internetsite: Bilderbuch Koln. Op deze unieke site zijn tienduizenden foto’s verzameld van de stad Keulen. De foto’s van Werner Mantz kunnen middels een zoekfuntie worden getoond, Mantz in het Bilderbuch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s