Actueel

Rudolf Kicken

brugD.d. 17 Juni 2014  overleed Rudolf Kicken op 66 jarige leeftijd.

Rudolf Kicken was misschien wel de eerste pionier, die de fotografie als kunst hartstochtelijk propageerde in de hoedanigheid van fotogalerist. Hij kwam al vroeg in aanraking met het werk van Werner Mantz en werd daar wereldwijd een grote promotor van. De herontdekking van Werner Mantz in het begin van de Zeventiger jaren is zeker ook aan hem te danken.

De eerste solo expositie na de tweede wereldoorlog vond dan ook plaats in de historie van de fotografie befaamd geworden Galerie Lichttropfen in Aken, de geboorteplaats van Kicken.

Ook kwam dank zij hem een portfolio tot stand dat onder meer ook door de Londen Tate Modern werd aangekocht en op hun website te bezichtigen is. In het laatste jaar van zijn ziekte heeft Rudolf Kicken en zijn vrouw Annette een gedeelte van zijn collectie foto’s geschonken aan het Städel Museum in Frankfurt. Daarnaast heeft het Städel Museum een konvoluut aangekocht, waaronder belangrijke foto’s van Mantz.Momenteel worden deze foto’s geëxposeerd in het Städel Museum in Frankfurt (tot 5 oktober nog te zien!)

In de wereld van de fotografie wordt zijn vroege dood betreurd. Condoleances zijn hier dan ook op zijn plaats.

Meer informatie vind u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s