Actueel

Wat is de verbinding tussen Hillary Clinton en Werner Mantz?

In de Volkskrant van 19 september 2017 las ik de volgende kop: boek Nederlandse priester gaf Clinton houvast na nederlaag.

Schermafbeelding 2017-09-24 om 21.13.17.jpgHet betreft Henri Nouwen. Bij mij gaat onmiddellijk een lampje branden. Bij een van mijn surfavonturen over het WEB had ik een koppeling gevonden tussen Toronto en Mantz. Ik kwam terecht bij de universiteitsbibliotheek van deze stad en deze hadden een aantal albums gedigitaliseerd van een zekere Henri Nouwen gefotografeerd door Werner Mantz.

Deze Nouwen bleek een Nederlandse priester te zijn. Verder was ik op dat moment hier niet in geïnteresseerd, tot ik het krantenartikel zag en de naam Henri Nouwen weer tegen kwam. Een priester die vanuit Nederland de Atlantische Oceaan overstak en als theoloog verbonden was aan vooraanstaande universiteiten die, hier citeer ik de Volkskrant, zijn positie opgaf om als pastor verstandelijke gehandicapten bij te staan in Toronto! In die periode schreef hij ook zijn boeken. Eindelijk thuis, Henri NouwenEn nu kom ik bij Hillary Clinton.

Zij blijkt Henri Nouwen als een gids in haar leven te beschouwen. Met name zijn bekendste boek ’Eindelijk Thuis’ bood Hillary troost in de moeilijke dagen na haar nederlaag bij de Presidentsverkiezingen. Tenslotte controleerde ik de personalia en die klopte. Het is dezelfde persoon. Hoe Werner Mantz en Henri Nouwen met elkaar in contact kwamen is onduidelijk.

Door dit artikel in de Volkskrant krijgen deze foto’s een speciale betekenis. Ze vertellen ons een verhaal.

Clément Mantz

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.