Actueel, Exposities

Honderd Jaar Bauhaus: tentoonstellingen met Mantz in Italië, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Honderd jaar geleden werd in Weimar de School voor Bauhaus opgericht, een opleiding voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten. Deze stroming in de kunst wordt dit jaar overal en meestal in de vorm van tentoonstellingen herdacht.

Verwant aan deze stroming is het modernisme of de nieuwe zakelijkheid. Ofschoon Werner Mantz strikt genomen niet tot het Bauhaus behoort, maar wel bij het modernisme wordt hij dit jaar toch in diverse tentoonstellingen gerelateerd aan het Bauhaus, getoond.

Te beginnen met Nottingham. Daar wordt voor de tentoonstelling: ‘Hommage to the Bauhaus’ zelfs een foto van Mantz voor het affiche van deze expositie gebruikt. Zie kader.

In Hamburg is een expositie die meer in teken van de ‘nieuwe zakelijkheid‘ staat: ‘Welt im Umbruch. Kunst der 20er Jahre“  en vindt plaats in het Bucerius Kunstforum Hamburg en loopt van 9-2 tot 19-5. Dit is een reizende tentoonstelling en zal volgend jaar in München te zien zijn.

Tenslotte in het ‘Museo del Paesaggio’ in Torre di Mosto nabij Venetië van 23-02 tot 10-05. De tentoonstelling bestaat uit werken van diverse fotografen uit een Italiaanse privé collectie en is getiteld ‘Dal Paesaggio al Territorio

Mocht u ‘Werner Mantz’ dit jaar nog elders tegenkomen, wij horen het graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.