schermafbeelding-2022-06-10-om-22.21.43Welkom op de website over Werner Mantz, daglichtfotograaf.

Lente… laat de zon voor jou werken, geef de wolken een opdracht.

Zo maakte Werner Mantz reclame voor zijn werk.
De Werner Mantz Stichting wil met deze wervende tekst uw aandacht vragen voor de bijzondere monografie over de fotograaf Werner Mantz die verschijnt bij de opening van de grote overzichtstentoonstelling in het Bonnefantenmuseum op 25 september 2022.
In deze oeuvre-expositie zijn onder meer bijna driehonderd vintage foto’s te bewonderen.

U kunt nu intekenen voor dit bijzondere boek van Werner Mantz, een monografie met de titel Werner Mantz – the perfect eye.

Klik hier voor meer informatie

‘the perfect eye’

De monografie laat voor de eerste keer het werk van Werner Mantz zien in de volle breedte. Publicaties over Werner Mantz’werk zijn tot nu toe beperkt gebleven tot themata zoals de
Mijnen; de Keulse periode; Maastricht en omgeving en in internationale overzichten van de fotografie zoals ‘Black Square’, ‘Abstrakte Fotografie’ en ‘the radical Eye’. In de nu uitgegeven monografie wordt zijn werk uitvoerig beschreven middels inleidende en begeleidende teksten van
Frits Gierstberg, Nederlands leidende curator in de fotografie. Op samenhangende wijze wordt de
veelzijdigheid van Mantz weergegeven.

Met daarnaast natuurlijk de beelden, het is immer primair een fotoboek.
Met zijn architectuurfotografie uit de twintiger en dertiger jaren, heeft hij grote internationale faam verworven, maar ook met zijn unieke projectmatige vastlegging van de wegen van Limburg, de Mijnen en de Limburgse industrie in de dertiger jaren. Deze is van indirecte invloed geweest op de latere Becher-Schule in Düsseldorf. Hiernaast wordt nooit eerder gepubliceerd werk getoond zoals de Universiteitskliniek Keulen in de twintiger jaren, zijn zeer vroege landschappen en uiteraard portretten.

Schrijf je in voor onze update service onderaan deze pagina en blijf op de hoogte.

Werner Mantz, Architektur und Menschen, is een ode aan een fotograaf die geen kunstenaar wilde zijn, maar dat wel degelijk was.

Dagblad de Limburger

Laat de zon voor je werken! Geef de wolken een opdracht! Zon en wolken doen vaak meer voor een beeld dan ik.

Werner Mantz