the perfect eye

Andere media over The Perfect Eye (Eye#5)

Update 27-jan-2023

Sinds de start van de tentoonstelling hebben verschillende internationale media aandacht geschonken aan de The Perfect Eye.

De Witte Raaf (download)

Deze Vlaams-Nederlandse fysieke kunstkrant, in een retro jasje welteverstaan, wilt het “verhaal van de beeldende kunst” vertellen. Zo ook die van Werner Mantz, het artikel is te lezen in ouderwetse krantenstijl (pp. 27 en 29) of op hun website.

Klara’s kunstprogramma Pompidou (podcast)

In België is Frits Gierstberg, curator van de The Perfect Eye, geïnterviewd over Werner Mantz en geeft beantwoord de vraag “Was Werner Mantz een kunstenaar of een opdracht-fotograaf?”. Pompidou is het kunstmagazine van Klara en is hieronder af te luisteren als podcast. Het programma introduceert Mantz met de volgende tekst: “Het Bonnefantenmuseum richt de schijnwerpers op Werner Mantz, een Duitse fotograaf die zich op de vlucht voor de nazi’s in Maastricht vestigde. In het interbellum legde hij vernieuwende architectuur en industrie vast, en dat leverde iconische beelden op.”

Podcast Pompidou (Klara), aflevering “Werner Mantz en Documenta” (November 2022)

Aachener Zeitung

Ook vlak over de grens in Aachen is de tentoonstelling mooi belicht in een groot artikel.

Kölner Stadt-Anzeiger

Deze stadskrant beschrijft hoe de tentoonstelling is als een reis door het Keulen van voor de oorlog.


De Volkskrant

In het hoofdartikel gaat de krant in op de relatieve onbekendheid van Mantz in Nederland en in serie ‘de 15 favorieten van De Volkskrant’ (foto) voegen ze daad bij het woord en promoten ze het werk van Mantz aan het Nederlandse publiek.

Lees het hele hoofdartikel: “De architectuurfoto’s van Werner Mantz zijn wereldwijd gewild – en nu ook te zien in Maastricht“.

Klik op de foto om het artikel te lezen

Het Belang van Limburg

Ook vanuit het Belgische Limburg werpt deze krant haar licht op de tentoonstelling met aandacht voor Belgische elementen uit het leven van Werner Mantz

Lees het hele artikel: “Expo toont het perfecte oog van fotograaf Werner Mantz: “Iconische beelden van Limburgse architectuur

Pf Fotografie Magazine

Dit vakblad maakt melden van de tentoonstelling onder de titel “Werner Mantz in Het Bonnefanten“.

Indien er meer media aandacht besteden aan de tentoonstelling zullen wij hier melding van maken. Indien u een interessant artikel heeft gezien, nodigen wij u van harte uit deze aan ons door te geven. Dank u wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.